Nuk është lajm I ri tashmë që Napoli është një qytet me probleme të mëdha sa I tako mbeturimeve.

Por pamjet e fundit që vijnë nga plazhet e Napolit janë vërtet shokuese dhe një alarm I madh ekologjik.

Koha e keqe e diteve të fundit, stuhite, rrebeshet dhe deti shumë I trazuar, kanë nxjerre në “shesh” të gjithë ndotjen e madhe sidomos me plastike që I bëhet plazheve rreth Napolit.

Disa kuintal mbetje sidomos plastike kanë dalë në breg sapo koha është rregulluar.

Fotot e shkrepura në plazhin Caracciolo janë vërtet tronditëse për ekosistemin. Qindra shishe dhe bidone të mëdhenj kanë dalë në breg duke konfirmuar se lufta më e madhe e napolitaneve vazhdojnë të jenë mbetjet sidomos ato të pariciklueshme dëmtojne rëndë boten nënujore por jok vetëm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *