Subscribe

Virozat e stinës si dhe ndryshimi i temperaturave kanë shtuar numrin e vizitave në pediatrinë e Korçës.

 

 

Vetëm gjatë 24 orëve të fundit në shërbimin pediatrik të këtij qyteti, u paraqitën për të marrë ndihmë më shumë se 100 fëmijë. Ndërsa , në dy javët e fundit janë kryer 60 deri në 70 vizta në ditë.

 

 

Mjekët thonë se rastet kanë qenë të menaxhueshme, pasi një pjesë e fëmijëve marrin shërbim ambulator, por nuk mungojnë shtrimet në spital.

 

 

 

LINDITA XEGA

MJEKE

 

Raste te menaxhuara jo te renda. Ka pasur shtrime, shtrime ditore dhe mjekime ambulatore. Eshte stina, jane bronkolitet, por dhe semundje te tjera. Situata eshte virale dhe do vije duke u veshtiresuar sepse presim dimrin.

 

 

 

 

E njëtja situatë është dhe në pediatrinë e Fierit , ku çdo ditë numërohen mbi 110 vizita.

 

 

 

ANILA MUKAJ

MJEKE

 

Kemi shtim te rastit te femijve. Me viroza te stines. Zakonisht kemi viroza respiratore dhe shtim te rasteve me probleme alergjike. Mesatarja eshtr rreth 100 kemi dhe shtim te rasteve qe shtrohen ne spital.

 

 

 

Për të shmangur radhët e gjata, bluzat e bardha u kërkojnë prindërve që të mos neglizhojnë mjekun e familjes. Kjo pasi situata virale pritet të ketë një përhapje më të gjerë gjatë stinës së dimrit.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *