Miqësorja mes Greqisë dhe Malit te Zi e zhvilluar disa dite me pare nuk i ka shpëtuar nacionalizmit nga tifozët vendas. Gjate luajtjes se himnit elen, pjesëtare te organizatës nacionaliste Epiri i Veriut 1914,  kane shpalosur ne stadiumin Karaiskaqi te Pireut pikërisht nje flamur te Epirit te Veriut. Flamuri propagandistik është i ndaluar te futet rreptësishtë ne ambientet sportive, ashtu si fishekzjarrët apo sendet e forta, por ai është lejuar nga organizatoret, i ka shpëtuar kontrolleve te policisë, ndërsa është zbuluar nga kanali grek OTE. Ky incident nuk do te kalonte pa pasoja për Federatën Greke te Futbollit, nëse do te ishte një ndeshje zyrtare. Por ne takime te tilla miqësore, mungon delegati i UEFA-s dhe rrjedhimisht mungon edhe raporti për ketë skandal

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *