Me pankarta në duar, fermerët e Lushnjës, Beratit dhe Fierit protestuan këtë të dielë kundër skemës mbështetëse nga qeveria.

 

Ata u mblodhën pranë ‘Urës së Kuçit’ duke bllokuar rrugën nacionale lushnjë- berat.

 

Fermerët kërkuan nga ministria e bujqësisë rimbursim për njësi prodhimi për kulturat bujqësiore dhe për çdo litër qumësht.

 

Ata bënë thirrje edhe që të ulet çmimet i naftës e të rritet buxheti për bujqësinë.

 

Sipas tyre, skema aktuale mbështetëse i vë në kushte të pabarabarta me rajonin dhe po i detyron të largohen nga Shqipëria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.