Facebook ka pranuar se kohët e fundit janë vjellur informacionet e 30 milion përdoruesve të rrjetit social. Përmes një njoftimi zyrtar të shpërndarë rrjeti social ka informuar se hakerat kanë përdorur kodet digital për te marrë të dhëna për 14 milionë përdoruesve.

 

Ai  u shpreh: “Brenda dy ditëve, ne e mbyllëm cënueshmërinë, ndaluam sulmin dhe siguruam llogaritë e njerëzve duke rivendosur akseset për njerëzit që ishin potencialisht të ekspozuar”.

 

Që nga fillimi i shtatorit facebook-u ka njoftuar disa herë për disa rast kur është sulmuar nga harekat, për këtë arsye eshte nisur dhe nje hetim nga kompania në mesin e shtatorit.

 

Ndër të tjera është bërë me dije se pjesë  këtij sulmi janë përfshirë; Messenger, Messenger Kids, Instagram, WhatsApp, Oculus, Workplace, Pages, pagesat, aplikacionet e palëve të treta, ose reklamat, shkruan The Sun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *