Facebook është gjobitur nga Britania e Madhe me një vlerë prej 567 mijë euro. Ky është një vendim që është marrë për rolin e në skandalin që shpërtheu për shkak të vjedhjes së të dhënave private që ka qenë të përfshirë në kompaninë britanike Cambridge Analytica.

 

Zyra e Komisionarit të Informacionit (ICO) ka arritur në përfundimin se Facebook ka lejuar një shkelje serioze të ligjit në këtë rast, duke lejuar qasje në të dhënat private të përdoruesve pa pëlqimin e tyre të veçantë.

 

Facebook nuk ka arritur të sigurojë që të dhënat personale të mbrohen, sepse nuk ka kontrolluar në mënyrë adekuate aplikacionet dhe njerëzit që kanë punuar në zhvillimin e aplikacioneve.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *