Facebook së fundmi ka njoftuar mbylljen e rreth 30 profileve në rrjetin e tij si dhe 85 profileve në rrjetin e publikimit të fotove ”Instagram” që ai drejton.

 

Bllokimi i këtyre profileve është bërë me pretendimin se mund të jenë të lidhura me kompani të huaja dhe të shërbejnë si ndërhyrje në zgjedhjet amerikane.

 

Ky njoftim vjen pak kohë pasi autoritetet dhe agjencitë amerikane të shërbimeve sekrete njoftuan se nuk kanë konstatuar tentativa për parregullsi në procesin zgjedhor, megjithëse amerikanët duhet të jenë të kujdesshëm ndaj përpjekjeve ruse për transmetimin e informacioneve të rreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *