“Reforma ne drejtësi është ne fokus te takimeve ne Tiranë”. Kështu shprehet eurodeputeti Knut Fleckenstein, i cili se bashku me Eduard Kukan, po zhvillon ne Tiranë, takime me zyrtarë të lartë të vendit dhe përfaqësuesit politike. Fleckenstein tha se është bere progres me hartimin e ndryshimeve kushtetuese dhe tani duhet te priten rekomandimet nga Komisioni i Venecias. Dy eurodeputetet i nisen takimet me ambasadoren e Bashkimit Europian ne Tiranë, Romana Vlahutin, ndërsa ne këto momente po bisedojnë me kryeministrin Edi Rama. Me vone ata do te takohen me liderin e opozitës Basha, si dhe me kryeparlamentarin Meta, me te cilin do të dalin ne nje konference te përbashkët shtypi. Përfaqësuesit e Parlamentit Europian, Kukan dhe Fleckenstein vizitojnë Tiranën, ndërsa palët jane përfshire ne nje tjetër debat qe lidhet me reformën e drejtësisë, atë te ngritjes se Byrosë Kombëtare te Hetimit. Opozita kërkon votimin sa me pare te projektligjit dhe shkëputjen e kësaj strukture nga qeveria, ndërsa mazhoranca ka bere te ditur se drafti do te kaloje menjëherë, pasi ne Tiranë te mbërrije opinioni i Komisionit te Venecias per ndryshimet kushtetuese.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *