Subscribe

TONIN FRROKU

GAZETAR –VIZION PLUS

 

Kjo është një biletë teatri e vitit 1925, koleksioni vjen i plotë preh atëherë e deri në vitin 2023.

 

Koleksionisti  i njohur korçar Mirgen Shamblli shfaqi  në hollin e teatrit “Andon Zako Çajupi” një pjesë të koleksionit të biletave të kësaj periudhe 78-vjeçare.

 

MIRGEN SHAMBLLI

KOLEKSIONIST

 

Koleksioni i këtyre biletave daton që nga vitit 1925. Dallojnë shumë ndër vite për nga kompozimet që kanë, atëherë kanë pasur më shumë detaje. Por edhe çmimi ndryshon, atëherë kushtonin një koronë monedhë e huaj, dhe sot 500 lekë.

 

Krahas koleksionit të biletave, Shamblli ka paraqitur për artdashësit korçarë dhe një koleksion 10-vjeçar të festivalit mbarëkombëtar të komedisë, ku janë paraqitur krahas biletave dhe fletëpalosje të ndryshme të këtyre 10 viteve.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *