Ekspozita “ Viva la vita” zë një vend të veçantë në krijimtarinë e artistes Amantia Rrokaj.

 

40 punimet e ekspozuara janë përgatitur me materiale të riciklueshme duke përcjellë krahas vlerave artistike dhe një mesazh për mbrojtjen e mjedisit. Nisma të tilla artistike janë më vlerë jo vetëm për motivet dhe vlerat që përcjellin por edhe për mesazhet. Dobishmëria e tyre në këtë sezon vere është e dukshme edhe në gjallërimin e zonës muzeale dhe tërheqjen e turistëve.

 

Gjatë kësaj eshte realizuar një program i larmishëm aktivitetesh duke e kthyer Gjirokastrën në model të organizimit të aktiviteteve kulturore dhe artistike.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.