Shoqata e eksportuesve te shqiperise ka denoncuar faktin se institucionet publike fiskale po mbledhin gjobat e gjeneruara nga sistemi gjate periudhes se izolimit.

Nepermjet nje letre derguar  ministres se financave Anila Denaj dhe ministrit per sipermarrjen Eduard Shalsi, shoqata e biznesit, kryesisht ata fason, vënë ne dukje se tatimet, doganat, operatori i energjise  si dhe  zyrat vendore te taksave, po vjelin gjobat dhe kamatevonesat, edhe pse eshte thene se ato do te falen.

Biznesi e konsideron kete si nje vendim absurd dhe i kerkon qeverise qe ta shfuqizoje, pasi i gjithe tregu po kalon ditet me te veshtira, njesoj si ne vitin 1997.

Paralelisht bizneset bjne thirrje qe te mos kete kontrolle te thellura deri ne perfundimine pandemise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *