Në Egjipt arkeologët kanë zbuluar kafshë të mumifikuara, përfshirë këtu zogj dhe pesë mace të mëdha, të cilat studimet paraprake sugjerojnë se janë këlyshë luani.

 

Mediat ndërkombëtare bëjnë me dije se ministri i Antikiteteve Khaled al-Anani ka theksuar se zbulimi u bë në Nekropolin e Kafshëve të Shenjta në Saqqara, afër Kajros.

 

Ndër të tjera ministri theksoi se zbulimi përfshin një koleksion të madh me 75 statuja macesh prej druri dhe bronzi, me forma dhe madhësi të ndryshme. Mostafa Ëaziri, sekretari i përgjithshëm i Këshillit të Lartë të Antikiteteve, deklaroi në konferencë se u gjetën pesë nëna të maceve të mëdha.

 

Gjithashtu mediat bëjnë me dije se deri me tani janë zbuluar vetëm skelete luanësh dhe jo këlyshësh.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *