Subscribe

Për artistet e huaj, kjo ngjarje është e një rëndësi te veçante, dhe për disa prej tyre kjo nuk hera e pare qe marrin pjese ne këtë bienale.

 

Isabela Moreno Alosette: Unë prezantoj Spanjën me vetëportretin tim, do ta quaja një pune ekspresioniste e mbështetur ne teknikat e piktorit te madh Picaso. Kjo bienale është shume e rëndësishme jo vetëm për Shqipërinë por për boten sepse janë kaq shume artiste qe janë mbledhur këtu. Unë kam marre pjese ne te tre bienalet e mbajtura ne Shqipëri.

 

Mona: Është hera e dyte qe unë jam këtu, herën e kaluar isha pjesëmarrëse ne edicionin e dyte, për mua është e mrekullueshme kjo bienale, sepse është një mundësi e mrekullueshme për artistet qe te njihen, ndërsa për Shqipërinë do te thoja se është e mrekullueshme.

 

Pjesëmarrja e kaq shume artisteve ne një aktivitet te tille është njëherësh një eksperience unike edhe për shkëmbimin e kulturave.

 

Rongxuna Cao: Për këtë bienale dëgjova nga profesori im dhe jam e lumtur qe punën time ta sillja këtu. Është vërtet e madhe dhe shume e bukur, e ndërsa ndodhem këtu profesori im shprehu dëshirën qe shume nga punët e artisteve shqiptare t’i prezantoje ne Kine, ne mënyrë qe komunikimi kulturor mes dy vendeve te jete me i madh.

 

Ideatori i bienales Helidon Haliti shpjegon risitë e këtij edicioni te trete.

 

Te gjitha veprat e realizuara nga artiste te ndryshëm do te qëndrojnë te ekspozuara për publikun deri ne 30 Tetor.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *