Subscribe

Nese 75 vite me pare, e keqja Shqiperise i vinte nga jashte, sot sipas Edi Rames, kjo e keqe eshte brenda.

 


EDI RAMA

KRYEMINISTER

Një forcë e brendshme është përpjekur dhe përpiqet çdo ditë të pengojë çeljen e negociatave, duke e kthyer këtë aspiratë kombëtare e këtë objektiv kombëtar në një argument të politikës së ditës.

 

Por pavaresisht pengesave Rama u shpreh optimist per hapjen e negociatave, brenda ketij viti.

 


EDI RAMA

KRYEMINISTER

Pse them pa diskutim brenda këtij viti dhe mundësisht në qershor? Sepse, faktikisht, qoftë dhe për një arsye procedurale, që lidhet me parlamentin gjerman ku duhet të trajtohet çështja, koha nga dalja e raportit më 25 maj tek mbledhja e Këshillit në 21 qershor është shumë e shkurtër.

 

Duke u ndalur tek lufta dhe tek ajo qe erdhi me pas, Kryeministri Edi Rama ishte i qarte ne ndarjen e dy periudhave.

 


EDI RAMA

KRYEMINISTER

Për mua ka një vijë ndarëse midis luftës dhe historiografisë së pasluftës. Janë dy gjëra të ndryshme dhe do doja që asnjëherë të mos ngatërronim atë që buron nga gjaku i pastër i dëshmorëve të luftës antifashiste me atë që buron nga gjakderdhja e gjakut të pafajshëm të pasluftës për shkak të një regjimi diktatorial

 

Shefi i qeverise i beri deklaratat gjate takimit me veteranet me rastin e dites se deshmoreve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *