Kosova sikurse disa vende te tjeraka nisur fazen e parë e lehtësimit të masave të izolimit kundër COVID-19.

Ka nisur hapja e bizneseve si  tregtia e automjeteve, pjesërisht tregtia me pakicë,si dhe zyrat e konsulencës. Po ashtu, fillon edhe zgjatja e orarit të lëvizjeve.

Me orarin e ri, qytetarët kanë të drejtë të qarkullojnë 90 minuta paradite dhe 90 minuta pasdite.

Faza e dytë fillon nga 18 maji deri më 2 qershor dhe gjatë saj do të fillojë operimi i bizneseve, si: tregtia me pakicë, dentistët , fizioterapistet, parukerite, transporti hekurudhor urban dhe ndër-urban dhe call centerat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *