Rusia eshte përgjegjëse për vrasjen e ish-zyrtarit rus të sigurisë, Aleksander Litvinenko. Ky është vendimi përfundimtar e gjykatës Evropiane për të Drejta të Njeriut

 

Litvinenko, kritik i hapur i presidentit rus, Vladimir Putin , ka vdekur në Londër me 1 nëntor të vitit 2006, pasi ka pirë një çaj, të përzier me nje lende  të rrallë radioaktiv.

 

43-vjeçari ishte larguar nga Rusia për të jetuar në britaninë e madhe dhe qëndroi aty gjashtë për vjet. Sipas hetimeve britanike të vitit 2016, Putini mund të ketë miratuar një operacion të inteligjencës për ta vrarë Litvinenkon.

 

Hetimi në Mbretërinë e Bashkuar trtegoi se ish truprojat të sigurisë Andrei Lugovoi dhe, Dmitry Kovtun helmuan qëllimisht Litvinenko duke futur substancën radioaktive në pijen e tij.

 

Kremlini zyrtare e ka mohuar gjithmonë përfshirjen në vdekjen e Litvinenkos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *