Doktori i njohur pneumolog Arjan Mezini ishte i ftuar në emisionin “Kapital” në Vizion Plus për tiu përgjigjur interesimit në lidhje me situatën në Shqipëri nga Covid 19. Ai tha gjatë intervistes në studio se për fat të mirë në Shqipëri nuk kemi një kurbe vertikale që mund të sillte pasoja të mëdha.

Kemi një kurbe horizontale që na lejon të kemi frymëmarrje në spitale dhe jo dyndje, duke e menaxhuar mirë situatën. Mendoj se masat e marra kanë qënë të duhurat dhe kanë dhënë efektet e veta.

Doktori që punon në spitalin “Shefqet Ndroqi” I kthyerf në spital Covid-2, Arjan Mezini shtoi se bashkë me masat e distancimit social që janë ndërmarrë do të kishte qënë akoma edhe më mirë në rast se do të kishte një shtrirje edhe më të madhe të numrit të testimeve. Rasti me i miref sipas tij ne kete aspekt eshte Gjermania, ndonese doktori shtoi se testimet pastaj kane te bejne disi edhe me fuqine ekonomike te vendeve.

Pyetjes se cili target grup të infektuarish është më I rrezikshëm, ata me simptoma apo ata që nuk shfaqin simptoma, doktori I njohur u shpreh:

“Ndryshe nga ata që shfaqin simptoma dhe janë më të kujdesshëm për të mos dëmtuar të tjerët apo që qëndrojnë në shtëpi për shkak të pamundësisë, grupi më I rrezikshëm në fakt janë ata që nuk shfaqin simptoma. Ata duke mos e ditur nëse janë mbartës të virusit mund te dalin lirshëm në rrugë dhe mund të jenë burim I transmetimit të sëmundjes pa e ditur këtë gjë.

Doktori pneumolog tha se tek pacientet që kanë kaluar Covid 19 e që kanë pasur problem me nuhatjen dhe shijen, gjithcka është rikuperuar dhe I është kthyer normalitetit në 3-4 javë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.