Festa e Vitit të Ri këtë vit do të jetë më e vakët për tryezat e familjeve kuksiane. Qytetarët thonë se kanë bërë shumë shpenzime.

Edhe tregtarët pohojnë për rënie të fuqisë blerëse në prag të festës së Vitit të Ri, pavarësisht se çmimet nuk kanë pësuar rritje. Ndërkohë, artikujt për dekorimin e shtëpive dhe lojërat për fëmijë kane qenë produktet më të kërkuara nga klientët.

Tregëtarët shprehet se qytetarët këtë vit nuk janë kursyer për të gëzuar fëmijët e tyre, pavarësisht vështirësive që po kalojnë të gjithë si shkak i COVID-19. Kukësi është qyteti më i varfër në vend në kuptimin e të ardhurave për frymë dhe prosperitetit ekonomik.

Ekonomia, sipas statistikave zyrtare, është rritur 6 vitet e fundit mesatarisht me 2% në vit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *