Subscribe

Check up-i edhe pse nje nga koncesionet me abuzive konsiderohet sukses nga ministria e shendetesise. Ogerta Manastirliu refuzon te flase per detyrimin qe po u behet mjekeve, punonjësve te administrates apo personave qe marrin ndihme ekonomike per te kryer kontrollin baze mbi moshen 35 vjec.

 

Por gjate prezantimit te buxhetit per shendetesine, ministria pranoi se kete vit ka rritur nurmin e personave qe kryejne check up ne masen 93% rrjedhimisht dhe fitimet per kompanine  koncesionare.

 

Duke qene ministre e shendetesise dhe e ceshtjeve sociale, Ogerta Manastirliu nuk po detyron vetem mjeket te plotesojne  tragetin mujor te check up, por ndërhyn edhe tek personatqe jetojne ne varferi ekstreme. Nese edhe keta te fundit nuk e kryjen kontrollin mjekësor, nuk mund te marrin ndihemn ekonomike, jetike per ta.

 

Ministria e shendeteise por jo vetem shste vene ne sherbim te kompanise koncesionare e cila per 10 vjet do te kryeje kontrollin baze mjekësor per moshat mbi 35 vjec.

 

Por skandali i bere publik edhe nga specialiste te shendetesise, opozita madje dhe kontrolli i larte i shtetit eshte se kompania paguhet miliona leke  per pune te pakryer madje edhe per tvsh e atij shërbimi qe nuk e ofron asnjehere.

 

Nderkohe KLSH ka rekomanduar rishikimin e kontrates koncesionare per te reduktuar kostot ndersa autoriteti i konkurences ka nisur hetimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *