Nën zë, flitet për një skenar të mundshëm në shtatorin politik, ku presidenti Ilir Meta nuk dekreton si kryeministër për herë të tretë Edi Ramën. Po çfarë e pason një lëvizje të tillë të Metës?

 

Juristi Andi Përmeti, që ishte edhe deputet i Bindjes Demokratike, shpjegoi për “7 pa 5” në “Vizion Plus” se Meta në këtë rast është i detyruar të veprojë siç ia imponon vendimi i Gjykatës Kushtetuese.

Përballë gazetarit Thimi Samarxhiu, ai tha se kreu i shtetit duhet të nxjerrë një dekret për mosdekretimin e Ramës, dekret i cili mund të rrëzohet më pas nga Parlamenti.

 

“Sipas vendimit të Gjykatës Kushtetuese në rastin e Gent Cakajt, presidenti nuk mundet vetëm të mos dekretojë. Por mosdekretimin, duhet ta shpallë me dekret. Duhet të shpallë kundërshtinë e këtij rasti me dekret. Dhe ky dekret shkon në Parlament për tu votuar. Parlamenti i ri voton për dekretin, që është i mandatuar nga KQZ.”

 

Për Andi Përmetin, Ilir Meta shkarkohet nga Gjykata Kushtetuese sepse pretendimet e mazhorancës për shkeljen e Kushtetutës qëndrojnë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *