Ministri për Evropën dhe punët e jashtme, Ditmir Bushati, zhvilloi një vizitë në Irlandë ku u takua me zëvendës kryeministrin dhe ministrin e punëve të jashtme dhe tregtisë, Simon Coveney.

 

Në fokus të bisedimeve ishin çështjet e integrimit evropian të Shqipërisë si dhe intensifikimi i marrëdhënieve dypalëshe.

 

Bushati shprehu mirënjohjen për mbështetjen e Irlandës në integrimin evropian të vendit tonë dhe bëri një prezantim të masave të marra nga qeveria shqiptare në adresimin e 5 prioriteteve, veçanërisht në reformën në drejtësi dhe Vettingun.

 

Nga ana e tij ministri Coveney rikonfirmoi mbështetjen e fuqishme dhe të pakushtëzuar të Irlandës për çeljen e negociatave me Bashkimin Evropian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *