Ministri i Punës dhe Politikës Sociale, Bisser Petkov priti në takim ambasadoren e Shqipërisë në Bullgari, Donika Hoxha.

Gjatë bisedës, u diskutua përgatitja e një Marrëveshjeje të re në fushën e Sigurimeve Shoqërore ndërmjet dy vendeve.

Aktualisht, marrëdhëniet midis Bullgarisë dhe Shqipërisë në fushën e sigurimeve shoqërore rregullohen nga Marrëveshja Shtetërore për Sigurimin Shoqëror, e cila ka qenë në fuqi që nga viti 1954.

Ministri Petkov dhe Ambasadorja Hoxha shprehën dëshirën që dokumenti të përditësohet në kontekstin e marrëdhënieve dinamike ekonomike dhe rritjen e numrit të shtetasve bullgarë dhe shqiptarë të cilët punojnë në të dy vendet dhe negociatat për këtë do të fillojnë së shpejti.

Nënshkrimi i marrëveshjes do të inkurajojë punësimin dhe lëvizjen e forcës së punës dhe do të ndihmojë në mbrojtjen më të mirë të të drejtave të sigurimeve shoqërore të qytetarëve që punojnë në Bullgari dhe Shqipëri, tha ministri Petkov.

Gjatë takimit u diskutuan edhe marrëdhëniet dypalëshe mes dy vendeve në fushën e punës dhe politikës sociale dhe mundësitë për thellimin e bashkëpunimit në këto fusha.

Ambasadorja Donika Hoxha falënderoi për mbështetjen që Bullgaria ka dhënë në procesin e integrimit të Shqipërisë në BE dhe shprehu shpresën se të dyja palët do të intensifikojnë kontaktet për të shkëmbyer përvojat dhe praktikat më të mira në fushën e punës dhe politikës sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *