Briken Calja është shpallur nënkampion Europe në peshëngritje.Sportisti ynë i njohur e nisi aventurën e tij në Gjeorgji në mënyrë të shkelqyerf pasi mori medaljen e artë në stilin e shkëputjes duke ngritur 156 kg më shumë sesa bjellorusi Likharad dhe bullgari Andreev.

Ky I fundit ka qënë rivali I madh I Caljes në stilin e shtytjes.

Në fund Briken Calja ka ngritur 183 kg ndërsa rivali I tij e ka mbyllur me 193 kg duke merituar edhe medaljen e artë ndërsa kampioni shqiptar mori medaljen e argjende.

Në dygarësh peshëngritësi bullgar meritoi medaljen e artë me 6 kg më shumë sesa Briken Calja për të cilin gjithsesi fitimi I nje medalje të artë dhe dy argjend mund të konsiderohet sukses.

Këtë të mërkurë është radha e Erkand Qerimajt për të treguar potencialin e tij në europian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *