Gjykata e Tiranës dha masën e sigurisë detyrim paraqitje për 13 personat e arrestuar mes tyre edhe biznesmenë që akuzohen për evazion fiskal me tvsh-në. Gjykata ka lënë në burg vetëm 3 nga 12 të arrestuarit.

 

Për tre prej tyre gjykata vendosi ‘arrest në burg’ me afat 30 ditor, ndërsa për  tjeret “detyrim paraqitje”. Sipas prokurorisë nga evazioni fiskal i eshte shkaktuar shteti një dëm që llogaritet në rreth 18 miliarde leke.

 

Ne skemen e mashtrimit ishin te perfshire 30 persona dhe 20 kompani.

 

Hetimet e organit të akuzës zbuluan se te akuzuarit prej tre vitesh në bashkpunim me njëri tjetrin kanë krijuar biznese fiktive në fushën e ndërtimit dhe te tregetimit të artikujve ushqimore, e më pas kanë lëshuar fatura tatimore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *