Ministria e Punëve të Brendshme të Kosovës ka publikuar një bilanc të dhunës së ushtruar në protestat e serbëve në veri.

 

Sipas të dhënave nga autoritetet e shtetit të Kosovës rezulton se janë regjistruar 21 sulme ndaj gazetarëve, 6 zyrtarë policorë dhe 30 ushtarë të KFOR-it kanë mbetur të lënduar, tre me armë zjarri, dy qytetarë janë rrahur.

 

Ndërkohë janë djegur dy makina të policisë, teksa në total 7 automjete janë dëmtuar nga dhuna e protestuesve.

 

Qeveria e Kosovës ia atribuon këtë bilanc dhune bandave kriminale serbe, ndërsa thekson se situata është orkestruar nga Beogradi.

 

Shtetasit serbë protestuan në tri komuna në veri të Kosovës kundër vendosjen së krerëve shqiptarë në godinat komunale.

 

Gjatë protestës u regjistruan përplasje të serbëve me policinë, si dhe dhunë ndaj automjeteve të gazetarëve, duke penguar këta të fundit të ushtronin detyrën e tyre.

One thought on “Bilanci i dhunës së serbëve në veri të Kosovës: U lënduan 30 ushtarë të KFOR-it dhe u sulmuan 21 gazetarë

 1. BILANCI I DHUNËS SË SERBËVE NË VERI TË KOSOVES: U LENDUAN 30 USHTARË TË
  KFOR-IT DHE 6 POLICË TË KOSOVËS, PO EDHE U SULMUAN 21 GAZETARË!.
  HEU, KANË NGRITUR KRYE AH, PA PRITUR DUKE NA FYE; BANDA TERRORISTE OU TË
  DIRIGJUARA NGA RUSO SERBO JUGOSLLAVE ËH, PUSO VERBO TUGOSHKAVE; E PO
  KËRKOJNË, TENTOJNË, TË NA RIGLLABËROJNË E RISHKATËRROJNË, PËR TI OKUPUAR
  UZURPUAR, ME DHUNË E PËRDHUNË, PRAPË TEPRAPË, VERIUN E KOSOVËS AUH OR
  DJERZIUN E HORRPROVËS; TERË PASURINË E NËNTOKËS, GJERË TRASHËGIMINË A TË
  NËNË LOKËS; PSE, SEPSE; NUK NGOPËN AS NUK KOPËN ME MBI 80% SHQIPTARINË,
  POR, KËRKOJNË, TENTOJNË 100% QË TA PËRBINË TERË PELLAZGO ILIRINË?! ATHUA,
  DO RIZGJOHEJ NGA VARRI, PO RILIROHEJ NGA ZJARRI, SI VULLKANI, SHI KULLGJANI,
  THIRRJA DHE SQIRRJA, NGA TOKË QIELLI, OJ LOKE QE DIELLI A, RILINDET, RINGRITET
  PRAPË TEPRAPË, PËRGJEGJJA NGA KRYLEGJENDA; NDËRGJEGJJA NA HYEREGJENDA O,
  GJEGJJA NGA I ZOTI KËTIJ DHEU; SHËNGJERGJA GJERGJ KASTZRIOTI SKENDERBEU HEJ
  BASHKA QE ADEM KRYELEGJENDARI; BURBULLIMË RRUFE QIELLORE, GURGULLIMË
  TRUMFE DIELLORE, QË I DALIN ZOT, IDEALIN PËRJETËMOT; PËLLEMBË-PËLLEMBË O,
  KËMBË-KËMBË; ANEMBANË-ZANËMZANË, VËLLAZËRO RIHIRO FARË SHKRIPKAVRISË
  OUH, PELLAZGO ILIRO MBARË SHQIPTARISË; HEJ, MBARË SHQIPTARISË!. MANI USA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *