Subscribe

Bektashinjtë festojnë sot ditën e sulltan Novruzit. Qe ne orët e para te mëngjesit, besimtaret i janë drejtuar kryegjyshatës botërore per te kryer ritet fetare.

 

Kryegjyshi botëror, Edmond Brahimaj, uroi besimtaret për me shume paqe dhe harmoni ne familje.

 

Per besimtaret kjo dite simbolizon ardhjen e pranverës.

 

Selia e kryegjyshatës është vizituar edhe nga krerët e shtetit e të politikes.

 

Sulltan Nevruzi festohet si dita e ardhjes se pranverës, po ashtu ajo përkon me ditëlindjen e Imam Aliut. Emri “Novruz” vjen nga persishtja dhe domethënia e tij është “ditë e re”.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *