Doktrina e Berishës në Partinë Demokratike ndërthuret me idealet e ’90-ës, por megjithatë, Edith Harxhi shprehet se ka diferenca të mëdha me platformën e saj.

E ftuar në Spotlight nga Alban Dudushi, në Vizion Plus, kandidatja për kryetare e Partisë Demokratike, Edith Harxhi tregoi se çfarë e bashkon dhe çfarë e ndan me ‘Berishizmin’ në PD.

“’Berishizmi’ është i lidhur shumë ngushtë me parimet fillestare të Partisë Demokratike, sepse z.Berisha ka qenë një ndër pesë ata që morën pjesë në natën e themelimin e Partisë Demokratike dhe natyrisht është lider historik i saj. Kështu që, ndërthuret doktrina e z.Berisha me idealet e ’90-ës. Por, natyrisht idealet e ’90-ës janë antikomunizmi, çështje të tjera të lirisë së individit, pronës, familjes. Ka elemente të forta, por natyrisht ka edhe lëvizje të forta sepse doktrina e z.Berisha në ato 20 e ca vite qeverisje ka qenë ajo që ka variuar nga e djathta në një qendër të djathtë. Por, edhe në pjesën e parë të tij, në vitet e para të qeverisjes kanë qenë ato deklaratat e tij bashkëfajtor dhe bashkëvuajtës me të cilat unë nuk bie dakord në asnjë mënyrë. Ka diferenca, siç është diferenca e madhe që unë e kam shprehur kudo këto ditë, përsa i përket çështjes së trajtimit të një lëvizje antikomuniste në Shqipëri, e cila është zbehur krejtësisht nga Partia Demokratike, si dhe një platformë tjetër për çështjen e trajtimit të pronës. Unë jam kundër 7501-it. Kam qenë kundër gjithmonë dhe mendoj se është një nga gabimet tona më të mëdha.”

One thought on ““Berishizmi” në PD? Rrëfehet Harxhi: Ja pikat ku ndahem!

 1. HEU, “BERISHIZMI” NË PD?! EU, “FERRISHKIZMI” NË PD!!
  QË TË RRËZOHEJ NJË DIKTATURË MË ASHPËR KOMUNSTE
  NË SHQIPËRINË E COPTUAR, ROPTUAR; GADI PËR VDEKJE
  TË PËRHERSHME; FAKTI PËR PREKJE TËRFERRSHME; DUKE
  NGRENË KOKAT MË ELITARE SHQIPTARE; DUKE NXENË OH,
  INETELEGJENCËN NEPËR BURGJE KATASTROFALË, MËSA KA-
  NIBALË; PËR TA MBYTUR, SHTYPUR, TERË SHQIPTARIA NJERI
  TEJETRIN, NDJERI TË VJETRIN; KËSHTU,QË KËRSET, PËLCET OH,
  VLLAVRASJA,SHKAPLASJA,QË ASKUSH OR BABUSH,QË MOS T’
  ARRIJË, AS TA MBËRRIJË, QË TË KTHEN DHE TA NGREHËN,MË
  RINGRITEJ ORE RILNDJE TË MBARË KOMBËTARE OUH,MBARË
  SHQIPTARE!! OUH, NUK DUHEJ RIKTHIMI,AS RISHTRIMI OR SI
  ASHTA, RRASHTA,TË PLAKUR, FLAKUR; POR, DUHEJ TË RUHEJ
  GJAKU I RI, PRAGU RINI; PËR RINGRITJEN,RILINDJEN ATDHEUT
  ATKERUT, VËLLAZËRO RIHIRO FARË SHKRIPKAVRRINË OUUU,
  PELLAZGO ILIRO MBARË SHQIPTARINË; Q’NA U PËRGJEGJKA
  NË TANDEMA; PËRGJEGJJA ME GJERGJA OR ADEMA; HYREGJE-
  NDË,KRYLEGJENDË; GJERGJA MË ADEMA; OUH
  ,GJERGJSA MË ADEMA; HEEEJ, GJERGJA MË ADEMA!! TË FALA NGA MANI,USA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *