Subscribe

Vetëm 2 ditë pasi Kuvendi i Kosovës miratoi me 80 vota statutin e “Trepçës”, zëdhënësja e Komisionit Europian, Maja Koçijançiç ka reaguar.

 

 

Ajo tha se çështja duhet të zgjidhet përmes marrëveshjeje ligjërisht të detyrueshme për normalizimin e marrëdhënieve mes Prishtinës dhe Beogradit.

 

 

 “Bashkimi Evropian si ndërmjetësues i dialogut, ka për qëllim që të gjitha çështjet e hapura mes dy shteteve, t’i zgjidhë nëpërmjet një marrëveshje gjithëpërfshirëse për normalizimin e raporteve mes Beogradit dhe Prishtinës”

 

 

Presidenti serb Aleksandër Vuçiç e konsideroi ligjin për statutin e Trepçës si provokim ndërsa beri te qarte se Beogradi do të ulet në bisedime vetëm kur Kosova te tërhiqet nga taksa.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.