Subscribe

Dhomat e avokatisë në rrethe vijojnë të kundërshtojnë hartën e re gjyqësore. Sipas avokatëve, shkrirja e gjykatave të apelit do të sjellë pasoja të mëdha në radhët e qytetarëve pasi kostot për ta do të rriten.

 

DURIM BAJRAMAJ

KREU I DHOMËS VENDORE TË AVOKATISË, VLORË

 

Do të rritet ndjeshëm humbja e interest të qytetarit për të ndjekur çështjet gjyqësore dhe kjo natyrshëm do të rrisë fenomenin e vetëgjyqësisë. Për një vendim të formës së prerë, qytetarit vlonjat do t’i duhet të presë 7-8 vjet. Ka qytetarë që për fatin e keq do të kenë ndërruar jetë kur të jetë shprehur gjykata me vendim.

 

ARBEN LENA

KREU I DHOMËS VENDORE TË AVOKATISË, KORÇË

 

Janë të lidhur të gjithë faktorët qoftë distance, koha. Do sjellë vështirësi për qytetarët në marrjen e drejtësisë, sikundër edhe për avokatët. Palët e interesuara për t’ju drejtuar gjykatës do të kenë një stepje duke patur parasysh kostot e ndjekjes së gjyqeve në Tiranë edhe për mënyrën sesi do shkojnë në Tiranë.

 

ERMAL HAMATAJ

KREU I DHOMËS VENDORE TË AVOKATISË, FIER

Absolutisht që nuk ka lehtësi për qyetarët.

 

Ky riorganizim, sipas avokatëve, pritet ta shtojë problematikën në sistemin gjyqësor pasi vakancat e krijuara nga vettingu nuk mund të rregullohen me hartën e re.

 

DURIM BAJRAMAJ

Ky riorganizim nuk ka për të zgjidhur problemin e rëndë të vakancave tepër të medha të gjyqtarëve dhe prokurorëve, as përshpejtimin e prpceseve gjyqësore dhe as ecurinë e stokut të dosjeve të mbartura nga viti 2016 e 2017.

 

ARBEN LENA

Nga një shkurti fillon humbja e vlerave sociale juridike të qytetit.

 

ERMAL HAMATAJ

Jam shumë i sigurt që ccdo gjë tjetër mund të ndodhë veç lehtësi për qyetatrët nuk do ketë

 

Të gjitha dosjet e gjykatave të apeleve në rrethe janë transferuar në Tiranë dhe pritet që të gjykohen në muajt dhe vitet në vijim.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *