Australia nuk gjen paqe nga pasojat që sjell moti.

Pas temperaturave shumë të larta që shkaktuan një karastrofe të vërtete mjedisore, tani vjen moti i keq me shira të rrëmbyeshëm dhe breshër.

Dy zonat më të goditura janë Melbourne dhe Canberra . Mediat vendase raportojnë breshër i fortë në madhësinë e topit të golfit ka shkaktuar shumë dëme material. Kryesisht pasojat më të mëdha breshëri i ka lënë në çatitë e shtëpuve, dritaret e ndërtesave dhe makinat.

Raportohen mbi 1.500 thirrje për ndihmë emergjente vetëm në shtetin e Victorias.

Ndonëse shirat kanë qënë të rrëmbyeshëm në formën e stuhive të forta, të paktën  banorët e këtij shteti mund ti kënaqen faktit që shiu ka ndihmuar edhe në shuarjen e pjesës më të madhe të zjarreve në pyje, edhe pse jo plotësisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *