Ndahet nga jeta në moshën 81-vjeçare një nga ikonat e ekranit dhe Teatrit shqiptar, Edi Luarasi.

 

Ajo ka debutuar në skenë që në moshë të re, ku ka interpretuar në shumë role, si në teatër dhe në kinematografi.

 

Ndër kulmet e saj si aktore, përmendim rolin e Leas tek drama “Njolla të murme” (1969) të Minush Jeros, me regji të Mihallaq Luarasit.

 

Në rolet e saj, Edi paraqitej gjithnjë me dinjitet artistik, ku dallohej për temperamentin e fuqishëm dhe pak rebel, për intuitën dhe imagjinatën artisike si dhe рër një botë të раsur shpirtërore.

Vijon…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *