Ekstremisti  i  krahut të djathtë Javier Millei  ka fituar zgjedhjet presidenciale ne Argjentine.

 

Kjo fitore vjen  pas një fushate tejet polarizuese gjatë të cilës ai premtoi një ndryshim rrënjësor të shtetit për t’u përballur me inflacionin e madh dhe rritjen e varfërisë.

 

Ndersa jane  numëruar tashmë 99.4 për qind e votave në balotazhin presidencial, Millei i ka fituar 55.7 për qind, ndërsa ministri i Ekonomisë, Sergio Massa, 44.3 për qind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *