Në prag të ikjes nga Shqipëria e pasi punoi shumë në 3 vjet e 8 muaj të mandatit të tij, për Reformën në Drejtësi, në mënyrë të veçantë luftën kundër krimit dhe trafiqeve, Donald Lu bëri një apel të rëndësishëm .

 

Ai tha se kapja e njerëzve që mbollën kanabis është një process që s’ka përfunduar.

 

Lu shtoi se disa kriminel të rëndësishëm që kanë mbjellë pacela me kanabis janë të mbrojtur nga politika.

 

Diplomati amerikan në ikje deklaroi se pa u kapur këta kriminel, fushat e kanabisit do të kthehen sërish, kokaina dhe heroina do të shtohen dhe kjo do të jetë një rrezik për fëmijët e Shqipërisë.

 

Gazetari Balla I kërkoi Lu një vlerësim për figurën e Ramës dhe të Berishës.

 

Ambasadori  në ikje pranoi se shpesh herë kishte pasur zënka me kryeministrin Rama, por e vlerësoi atë për faktin që gjente mënyra krijuese për të dalë nga problemet dhe se është I gatshëm të bashkëpunojë me opozitën.

 

Ndërsa Berishën e vlerësoi si një politikan me shumë influencë  dhe të gatshëm për dialog me ambasadorin sa herë I është kërkuar. Ai tha se Berisha ka mbështetur SPAK dhe BKH.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *