Në një kohë që Evropa rezervon 1.2 miliardë doza të vaksinës, sondazhet dhe pyetsoret e tjerë në disa vende tregojnë se ka ende pikëpyetje tek vete qytetarët nëse duan ta bëjnë apo jo injeksionin kundër Covid-19.

 

Së fundmi në një ankete del se një pjesë e mirë e italianëve nuk duan të marrin ilaçin që mbron nga Covid.

 

Në fakt, një sondazh i Ipsos për televizionin  La7 zbulon se 16% e italianëve nuk kanë ndërmend t’i nënshtrohen vaksinimit nëse është në dispozicion në 2021.

 

42% thanë se do të presin për të verifikuar efektivitetin e tij dhe se pak më shumë se 1/3 etë pyeturve,  (37%) thanë se do të vaksinohet “sigurisht sa më shpejt të jetë e mundur”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *