Ka nisur hetim disiplinor për mësuesin e gjuhës angleze në shkollën 9 vjeçare “Dritëro Agolli” në Bilisht, Alban Fetolli. Komisioni i disiplinës dhe etikës së shkollës ka nisur hetimin pasi prindërit e disa nxënësve të klasës së tetë janë ankuar pranë drejtorisë së shkollës për dhunën e ushtruar ndaj fëmijëve nga mësuesi.

 

 

Njëri prej fëmijëve të dhunuar, pohoi për mediat se disa ditë më parë gjatë orës së mësimit, mësuesi i ka goditur me bidon me ujë. Sipas tij, janë dhunuar 4 nxënës mes tyre dhe një vajzë. Në komunikim telefonik me drejtoren e DAR, Vinjola Rota, sqarohet se ngjarja po vlerësohet si nga komisioni i etikës së shkollës , po ashtu edhe nga drejtoria rajonale arsimore.

 

 

“Menjëherë pas ngjarjes është ngritur një komision etike dhe një pyetësor psiko social. Gjatë kohës së hetimit mësuesi është i pezulluar nga mësimi. Deri në momentin që do të dalë vendimi i komisionit etik, nuk mund të merren masa të tjera siç mund të jetë pezullimi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *