Ambasada greke njoftoi ndryshimin e masave mbi levizjen ne kufirin me Shqiperine.
Qe prej dites se sotme, shton Ambasada, hiqen masat kufizuese per hyrjet nga Shqiperia per ne Greqi.
Per kalimin e kufirit kerkohet PLF e vlefshme dhe certifikate vaksinimi nga nje subjekt publik ose test PCR negativ te 72 oreve te fundit apo rapid test te 48 oreve te fundit ose test pozitiv / certifikate se dikush e ka kaluar semundjen Covid ne 2-9 muajt e fundit.
Per kufijte tokesore jane ne fuqi keto masa:
Kakavia: Orari 06.00-18.00 sipas ores lokale dhe deri ne 1500 PLF
Qafe Bote: orari 07.00-15.00 sipas ores lokale dhe deri 250 PLF
Kapshtice: vetem per punetore dhe deri 400 PLF
Njoftimi i ambasades greke ne Tirane sakteson faktin se nga pika doganore e Kapshtices nuk do te kete hyrje drejt Greqise per kategorite e turisteve por vetem per punetoret sezonal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *