Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës përgëzon Shqipërinë për përpjekjet e shtuara në forcimin e sigurisë kufitare, ndalimin e suksesshëm të terroristëve të njohur apo të dyshuar, si dhe për hapat drejt përmbushjes së plotë të rezolutës 2396 të këshillit të sigurisë së Kombeve të Bashkuara për të përmirësuar kontrollin e pasagjerëve që hyjnë në Shqipëri në rrugë ajrore.

 

Ne kapitullin mbi Shqipërinë në raportin e vendeve për terrorizmin të departamentit amerikan të shtetit theksohet se vendi ynë vazhdoi mbështetjen e fortë të përpjekjeve ndërkombëtare kundër terrorizmit në vitin 2018 dhe pjesëmarrjen në koalicionin global për të mposhtur ISIS-in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *