Prej 25 marsit, kur qeveria Kurti u rrëzua në Kuvend e deri me sot, Presidenti i Kosoves Hashim Thaci i ka derguar gjithsej kater letra kryeministrit ne detyre. 

Në mënyrë të pëeasërirtur Thaci i kerkon kurtit caktimin e nje emri si kandidat per kryeministrin e ardhshem te Kosoves.

Nderkohe Kurti i ka kthyer përgjigjen e tij të dytë kreut të shtetit, duke i bërë të qartë kushtin e tij: caktimin e zgjedhjeve parlamentare pas kalimit te pandemise.

Në letër theksohet se presidenti duhet të veprojë sipas Kushtetutës.

ALBIN KURTI

KRYEMINISTER NE DETYRE I KOSOVES

Jo nuk hezitojme t ju pergjigjemi. Jo nuk refuzojme kerkesen tuaj. E kam te qarte qe situata aktuale nuk lejon mbajtjen e zgjedhjeve, jo tani, por sapo te krijohen kushtet pas kalimit te pandemise. Do të jem në pritje të sqarimit tuaj, me shpresën se do të përdorni standardin e njëjtë që po pritni nga unë.

Nga ana tjeter Ambasadori i SHBA-së në Kosovë, Philip Kosnett, ka kritikuar retorikën politike në vend.

Ai përmes një postimi në “Twitter” ka thënë se në Kosovë debate politik po degradon dhe se lideret politike duhet te fokusohen ne fakte, e jo në ofendime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *