Ministri për Rindërtimin, Arben Ahmetaj qenë këtë të premte në Fushë-Krujë, ku ka inspektuar punimet në një shkollë.

Ahmetaj tha se është moment i duhur për të falenderuar Komisionin Evropian dhe të gjithë donatorët për mbështetjen që na ka dhënë në procesin e rindërtimit.

Ai theksoi se qeveria shqiptare është në proces edhe për tre 3 kredi të mëdha, ku përfshihet projekti i ujësjellësit të Durrësit me vlerë 65 milion euro me qeverinë franceze.

“E gjithë zona e dëmtuar nga tërmeti është kantier ndërtimi, 160 shkolla, kaq shumë shkolla nuk janë bërë në 30 vite në Shqipëri. Mbi 4500 njësi banimi dhe do jenë 11 mijë familje që do të përfitojnë apartamente të reja: në Tiranë, tek zona e 5 Majit, në Kombinat që tashmë ka filluar, në Durrës që tashmë ka filluar, në Manzë që fillon javës që vjen, në Thumanë, Fushë-Krujë, Krujë, Kavajë, Golem që kanë filluar, në Rrogozhinë që ka shumë kohë që ka filluar dhe ndërkohë i kemi dhënë familjeve të dëmtuara mbi 100 milion dollarë grante DS1-DS3. Rindërtimi po ecën me shpejtësi.

Në prill të vitit 2022, Ahmetaj u zotua se nuk do të ketë asnjë shenjë nga tërmeti i 26 nëntorit 2019.

“Në prill të 2022 të 32 mijë familjet që janë vlerësuar të përfitojnë nga procesi i rindërtimit, do të kenë përfituar falas, do t’i trashëgojnë, do t’i shesin, do t’i japin me qira sipas dëshirës apo nevojës së tyre.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.