Talebanët njoftuan ndalimin e lëvizjes së udhëtimit mbi grate që lëvizin në distanca të gjata nëse nuk shoqërohen nga një mashkull, pjestar  familjes.

 

Ky është edhe një hap prapa për të drejtat e grave në Afganistan .

 

Rekomandimi i ministrisë për promovimin e virtytit po ashtu u bën thirrje drejtuesve të mjeteve që të mos pranojnë femra në automjetet e tyre nëse nuk kanëmbulesë “ islame ”, por pa specifikuar se çfarë lloj mbulesë.

 

 

Rregulli , i përhapur ditët e fundit në rrjetet sociale, vjen pasi javët e fundit ministria u ka kërkuar kanaleve televizive afgane që të mos transmetojnë filma artistikë dhe telenovela me aktore.

 

Ministria u kërkoi gjithashtu gazetarëve televizivë që të mbanin hixhabin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *