Aeroporti i Kukesit do te jepet me koncension per 35 vite.

Firmosja e kontrates eshte bere e ditur nga ministrja e infrastrukturës Belinda Balluku.

Ajo sqaroi se ky aeroport do të ofroje çmime me te lira per biletat, per shkak te interesit qe kane shfaqur kompanite “low cost”.

 

Sot është miratuar nga qeveria kontrata e koncesionit për aeroportin e Kukësit. Koncesioni i tenderimit u krye në dhjetor 2018. Kohëzgjatja e kontratës së koncesionit është 35 vite dhe kontrata për ndërtimin është 24 muaj. Për ndërtimin e aeroportit do të punësohen fillimisht 250 persona dhe në fazën finale do të shkojë në 12 mijë të punësuar. Aeroporti pritet të ketë 300 mijë pasagjerë në vit”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *