Sipas të dhënave nga Qendra Kombëtare Operacionale e Emergjencave Civile, gjatë 24 orëve të fundit janë raportuar 34 vatra zjarri nga veriu në jug, nga të cilat aktualisht nëntë vatra janë aktive.

 

Situata më problematike paraqitet në fshatin Lam i Madh, dhe në  “Liqenin i Zi German”, të Bashkisë së Matit, ku po vijon puna për izolimin e flakëve.

 

Po ashtu, në fshatin Mali i Jushit, të Bashkisë së Vaut të Dejës, zjarri vijon të djegë një sipërfaqe të madhe shkurresh.

 

Vatrat janë aktive edhe në njësinë administrative Postribë, në fshatin Torovicë të Lezhës, si dhe në zonën e mbrojtur Pylli i Ballollit, në Poliçan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.