Ministria e Mbrojtjes e Rusise cituar nga Ambasada Ruse ne Tirane thone se 42 shqiptare jane vrare duke luftuar ne Ukraine deri më tani.

 

Selia diplomatike e Rusise ne vendin tone publikoi një listë me numrin e luftëtarëve të huaj që sipas saj po luftojnë në Ukrainë.

 

Në tabelën e bërë publike, pretendohet se në Ukrainë kanë shkuar që nga shkurti 150 luftëtarë nga Shqipëria, prej të cilëve 42 kanë humbur jetën dhe 40 janë larguar.

 

Po ashtu, sipas autoriteteve ruse, mercenare që po luftojnë në Ukrainë kanë shkuar edhe nga Kosova dhe nga Maqedonia e Veriut.

 

 

 

Mirepo pertej shifrave te pretenduara nga autoritetet ruse, asnje institicion ligjzbatuese ne vendin tone nuk ka konfirmuar viktima shqiptare ne territorin ukrainas gjate ketyre muajve.

Sikurse ne mediat shqiptare deri me tani nuk ka pasur denoncime publike per zhdukjen e ndonje shqiptari ne Ukraine.

Kesisoj, mbetet per tu verifikuar informacioni i paraqitur nga Ministria e Mbrojtjes se Rusise, per vdekjen e dhjetera mercenareve nga Shqiperia, Kosova dhe Maqedonia e Veriut ne luften mes Ukraines dhe Rusise,.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *