Spanja është vendi i dytë në Europë që po përballet me një situatë dramatike në shëndetin publik.

Shteti iberik regjistro deri të dielën në mbrëmje rreth 1 mijë e 380 të vdekur e mbi 25 mijë e 400 të infektuar.

Numri i të vdekurve këtë të shtunë ka qënë shumë i lartë, 285 në 24 orë, rekord më vete.

Edhe numri i pacienteve të rinj që kanë dalë pozitiv në orët e fundit është shumë i lartë plot 3800.

Spitalet janë të tejmbushur dhe po hasin vështirësi në trajtimin e pacientëve.

Autoritetet kanë marrë masa agresive për të ndaluar qarkullimin e njerëzve dhe automjeteve.

Ndërkohë nisur nga fluksi i jashtëzakonshëm i pacienteve në spitalet e Madridit, ushtria ka nisur të ndërtojë një spital fushor vetëm për koronavirusin.

Specialistet shpresojme shumë që duke nisur nga fillimi i javës së ardhshme kurba e prekjes dhe viktimave të nisë të ulet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *