Një zjarr masiv ka përfshirë pyllin pranë fshatit Boshanj në rrethin e Kolonjës duke dëmtuar një sipërfaqe deri në 15 ha me dushk dhe pisha.

 

Si pasojë e flakëve pjesa e pyllit mbi fshatin Boshanj poi digjet me shpejtësi ndërsa zjarri është shtrirë edhe në sipërfaqet e gjelbra pranë fshatrave Psar e Lubonjë.

 

Kjo është hera e dytë në pak vite që digjet pylli pranë fshatit Boshanj në Kolonjë, por tashmë me pasoja më të rënda.

 

Ndërkaq, në rrethin e Kolonjës ka patur këto ditë shfaqje të zjarrit edhe në pyllin pranë fshatit Radom.

 

Banorët e përshkruajnë si të vakët ndërhyrjen e shërbimit zjarrfikës të Ersekës si për shkak të mungesës së mjeteve edhe të terrenit të vështirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *