Në Austri këtë të diel janë zhvilluar zgjedhjet të jashtëzakonshme ku duket se favorit për të fituar është Partia Popullore Konservatore, e udhëhequr nga ish-kancelari Sebastian Kurz.

 

Rezultatet e para flasin se partia e Kurz fitoi rreth 37% të votave, ndërsa ish partnerët e tij të koalicionit, Partia e Lirisë (FPÖ), morën më pak se 17%.

 

Zgjedhjet e parakohshme të përgjithshme u thirrën pas një skandali që bëri qeveria e mëparshme. Kurz, 33 vjeç, mund të rinovojë aleancën me Partinë Liria – burimi i skandalit.

 

Një pakt tre-palësh me të Gjelbrit (parashikimi për të marrë 13.1%) dhe partia liberale Neos (7.8%) nuk është në diskutim. Një koalicion i shkëlqyeshëm me Social Demokratët (22.5%) konsiderohet më pak i mundshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.