ministrja e Jashtme Olta Xhaçka dha një deklaratë në selinë e Organizatës së Kombeve të Bashkuara në New York para takimit në Këshillin e Sigurisë në lidhje me luftën në Ukrainë pas sulmit nga Rusia.

 

Xhaçka tha se është thelbësore që të gjitha krimet e luftës në Ukrainë të dokumentohen dhe të përdoren në gjykatë. Sipas ministres, propaganda ruse ka shtrembëruar realitetin, por ne duhet të themi të vërtetën.

 

‘Thelbësore që të gjitha krimet e tilla të dokumentohen dhe të përdoren në gjykatë. Të ndihmojmë për dokumentimin e fakteve mbi mizoritë e kryera në Ukrainë. Agresioni rus kundër Ukrainës ka hyrë në muajin e tretë, miliona njerëz janë larguar. Lufta e zgjedhur nga Rusia ka shkaktuar vuajtje të pamasë të popullatës. Propaganda ruse për të shtrembëruar realitetin, ne duhet të themi të vërtetën. Drejtësia duhet të mbizotërojë.’- tha Xhaçka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.