Subscribe

“Vullnetarizmi nuk njeh moshë”. Kjo është motoja që bëri bashkë të gjitha shkollat 9 vjeçare të Tiranës në një konkurs pikture ku nuk munguan ethet dhe emocionet gjatë ndarjes së çmimeve.

 

FITUESJA

 

“Si po ndihesh që e more çmimin e parë?

 

Jam shumë e emocionuar dhe i falenderoj të gjithë. Të ndihmojmë njerëzit në nevojë.”

 

Nxënës nga shkolla të ndryshme tregojnë se për punimet e tyre janë frymëzuar kryesisht nga situata në Ukrainë.

 

FËMIJË

 

“Po jam inspiruar edhe nga lufta e Ukrainës sepse njerëzit tani kanë nevojë më shumë se kurrë. Dua që të tregoj q Kryqi i Kuq në çdo moment do na ndihmojë, si kohë lufte, si kohë të vështira. Kam dashur të them se njerëzit mund të ndihmojnë pavarësisht se çfarë moshe kanë.“

 

Në Kryqin e Kuq organizime të tilla janë kthyer në një traditë të përvitshme, ku përveç ndarje së çmimeve, mblidhen edhe ndihma nga i gjithë komuniteti.

 

GJON BORICI

KRYETAR I KRYQIT TË KUQ

 

“Për pikturat që shihni janë pikturuar që do shërbejnë komunitetet. të gjithë të ardhurat që do të mblidhen do shkojnë në ndihmë të familjeve, fëmijëve në nevojë.”

 

Aktivitete të tilla synojnë ndërgjegjësimin e publikut për vullnetarizëm dhe humanizëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *