Racisti dhe terroristi Brenton Tarrant, i cili vrau 51 persona dhe plagosi më shumë se 40 të tjerë në muajin mars gjatë një sulm ndaj dy xhamive në Christchurch, Zelanda e Re, është dënuar me burgim të përjetshëm. Në gjykimin e tij, Tarrant e pranoi krimin.

Trupi gjyqësor i quajti veprat e 29-vjeçari ekstremist “çnjerëzore”, duke thënë se nuk tregoi asnjë lloj pendese.

Sulmi që u shënua në muajin mars ndaj xhamive të Al Noor dhe Linëood dhe që u transmetua drejtpërdrejtë tronditi mbarë botën. Ndërkohë, Tuarant do të jetë personi i parë i dënuar për terrorizëm në Zelandën e Re.

Leave a Reply

Your email address will not be published.