Era e fortë po favorizon zjarrin që perfshiu malin e Rrencit në kahun e Torovices, flakët e të cilit u shfaqën me herët në kufirin Lezhe – Shkodër, pranë fshatit Kolajake.

 

Flakët e zjarrit vazhdojnë të perhapen me shpejtësi pasi era e madhe po ndikon në këtë drejtim. Burime lokale bëjnë me dije se Emergjencat Civile janë në terren ndërsa po priten forca të ushtrisë.

 

Terreni malor po vështireson ndërhyrjen ndërsa banorët po i frikësohen afrimit të zjarrit pranë shtëpive të tyre. Raportimet paraprake flasin për djegien e të paktën 10 hektarëve pyjeve dhe shkurreve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.